Υλικά:
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 150 γρ. γάλα
- 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 λοβό βανίλιας
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε στην άκρη για να μαλακώσουν.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη.
- Κόβουμε τη βανίλια στη μέση με ένα μαχαίρι, βγάζουμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.
- Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά για να απορροφήσει τη γεύση από τη βανίλια χωρίς να την ξεσκεπάσουμε.
- Εναλλακτικά βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά στην άκρη με τη μεμβράνη για να απορροφήσει τη γεύση από τη βανίλια.
- Βγάζουμε τις ζελατίνες και τις στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
- Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο με προσοχή να μην πέσει μέσα και ο λοβός από τη βανίλια. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από ένα σύρμα για να κρατήσει τον λοβό της βανίλιας.
- Γεμίζουμε 4 ειδικά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
- Σερβίρουμε με μέλι.
Καλή Απόλαυση