Πανακότα

Αναρτήθηκε την : 31 Μαρτίου 2020 11:29 από : Natasa

Υλικά:

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. γάλα
  • 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε στην άκρη για να μαλακώσουν.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε τη βανίλια στη μέση με ένα μαχαίρι, βγάζουμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.
  • Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά για να απορροφήσει τη γεύση από τη βανίλια χωρίς να την ξεσκεπάσουμε.
  • Εναλλακτικά βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt.                                                                Αφήνουμε για 3-4 λεπτά στην άκρη με τη μεμβράνη για να απορροφήσει τη γεύση από τη βανίλια.
  • Βγάζουμε τις ζελατίνες και τις στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο με προσοχή να μην πέσει μέσα και ο λοβός από τη βανίλια.                                                                                                                             Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από ένα σύρμα για να κρατήσει τον λοβό της βανίλιας.
  • Γεμίζουμε 4 ειδικά φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Σερβίρουμε με μέλι.

Καλή Απόλαυση

Σχόλια Κλειστά