Χρειαζόμαστε τα παρακάτω υλικά :
- 400 gr. ζάχαρη
- 250 ml. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 250 ml. χυμός πορτοκαλίου
- 500 gr. αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 100 gr. σταφίδες ξανθές
- 100 gr. καρύδι
Πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.Στη συνέχεια, λαδώνουμε το ταψί μας σε μέγεθος 23-25 cm για να μπορέσουμε εύκολα να βγάλουμε τη πίτα μας.
Χρησιμοποιούμε ένα βαθύ μπολ, στο οποίο ξεκινάμε να χτυπάμε (είτε με ένα σύρμα είτε με μίξερ χειρός) το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσει η σόδα.
Προσθέτουμε το μείγμα με τη σόδα στο μπολ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Έπειτα, στο παραπάνω μείγμα (σοδα, ζάχαρη,λάδι κ.τ.λ. που έχουν πλέον γίνει ένα) ρίχνουμε σταδιακά το αλέυρι το οποίο και το ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος, το μεταφέρουμε στο ταψί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Είναι μια συνταγή γρήγορη και απολαύστικη….
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΜΩΝΗ ΣΑΣ…
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!